ДЕЛЕГАЦІЯ РАДИ МИРУ З РОБОЧИМ ВІЗИТОМ ВІДВІДАЛА ГРЕЦІЮ

2013-12-03 18:48:55

З 15 по 20 листопада, на запрошення Грецького департаменту Української Ради Миру, делегація Ради Миру з робочим візитом відвідала Грецію. Головною метою візиту було розробка та узгодження спільних напрямів діяльності Української Ради Миру та Грецького департаменту УРМ на 2014 рік.

 

Зокрема, обговорювалися питання щодо підготовки та проведення низки масштабних культурних та мистецьких заходів до відзначення 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка та 200-річчя заснування в Одесі грецького визвольного товариства «Філікі Етерія».

 

В рамках візиту делегації до Греції відбулися зустрічі з виконавчим директором Грецького департаменту УРМ Галиною Маслюк, представниками Товариства української діаспори у Греції «Українсько-грецька думка», мером міста Месалонгі Панайотіс Кацуліс.

 

Українська Рада Миру, в плідній співпраці з Грецьким департаментом, з часу його заснування (2007р.), Товариством української діаспори у Греції «Українсько-грецька думка», за сприянням МЗС України, Посольств  України та Греції реалізувала безліч миротворчих програм, брала участь у п’яти Міжнародних Форумах українців у Греції. Проведено низку заходів спрямованих на зміцнення миру та дружніх стосунків між громадянами України та Греції, консолідацію української нації; збереження та поширення української культури, національної самобутності, мови і духовності; піднесення авторитету України на міжнародній арені.

 

Зокрема, в 2011 році за сприянням Ради Миру, її Грецького департаменту, за участю грецьких та українських партнерів, Посольств України та Греції  було видано двомовне видання творів Тараса Шевченка та статей про нього (грецькою та українською мовами). До реалізації цього проекту було залучено колективних членів Ради Миру: Київський національний університет ім. Тараса Шевченка та Національний педагогічний університет ім. М.П.Драгоманова. Презентація видання відбулася у Греції та Україні і мала великий позитивний резонанс серед широких кіл громадськості - молоді, студентства, інтелігенції.

 

За ініціативою Товариства української діаспори у Греції «Українсько-грецька думка» та участю Грецького департаменту Української Ради Миру, посольства України у Грецькій Республіці, Львівської обласної Ради встановлено пам’ятник-погруддя Тарасу Шевченку в Афінах.

 

Впевнені, що співпраця українських та грецьких громадських організацій сприяє поглибленню духовних зв’язків, розвитку та укріпленню дружніх стосунків і взаєморозуміння між нашими народами заради збереження миру та злагоди у світі.

^