"ДІТИ МАЛЮЮТЬ МИР"

2013-06-25 12:32:48

З 17 по 21 червня в будинку Верховної Ради України Українська Рада Миру спільно з Одеською обласною Радою Миру, яку очолює Герой України В.С.Філіпчук, Одеською єпархією, Громадською радою при Одеській обласній державній адміністрації організували та провели  виставку переможців міжнародних конкурсів дитячого малюнку «Різдвяна зірка», «Пасхальне сяйво» та «Діти малюють мир».

 

Виставка відбулася в контексті культурно просвітницьких програм «Різдвяні вечори», «Пасхальні зустрічі», «Золота осінь миру», які понад двадцять років впроваджує Одеська обласна Рада Миру у співпраці з обласною державною адміністрацією, закладами культури та мистецтва міста героя Одеси, за підтримки Одеської єпархії та творчої інтелігенції.

 

В рамках цих програм в місті Одесі та Одеській області проходять унікальні художньо-творчі фестивалі, концерти, літературні та творчі вечори, виставки, презентації книг та інші заходи, до яких залучаються спеціальні учбові заклади, театри, мистецькі спілки, православні храми та монастирі.

 

Організатори культурно просвітницьких програм мають на меті сприяти моральному, духовному, патріотичному, естетичному вихованню дітей та молоді, враховуючи фундаментальне значення мистецтва та літератури у моральному та духовному становленні особистості.

 

Проект «Міжнародні конкурси дитячого малюнку» - Одеська обласна Рада Миру реалізує з 1997 року, за цей час представлено більше 10 тисяч малюнків, півтори тисячі малюнків відзначені дипломами та грамотами журі. Участь у подібних заходах для дітей та молоді є фундаментальною основою для вступу у спеціальні учбові заклади.

 

Найкращі роботи, які були представлені на виставках, експонуються в музеях Одеси та країни, зберігаються у музейних фондах.

 

Представлена експозиція малюнків переможців свідчить про їх високий творчій рівень, велику та результативну працю педагогів, членів журі на чолі з членом Національної Спілки художників України, членом Президії Одеської обласної Ради Миру Г.В. Лекарєвої – Нікітіної.

^