МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ МИРУ В КРЕМЕНЧУЦІ

2014-12-03 17:18:54

Кожного року 21 вересня міжнародна громадськість святкує Міжнародний день миру.

 

Міжнародний день миру був започаткований у 1981 році резолюцією №36/67 Генеральної Асамблеї ООН та спеціальною резолюцією №55/282 Генеральної Асамблеї ООН. Ця важлива дата відзначається як день глобального припинення вогню та відмови від насильства.

 

Цього року заходи розпочинаються громадською акцією «Хода миру», в якій візьмуть участь представники навчальних закладів та громадських організацій. Хода миру прослідує від площі Незалежності до площі Перемоги. Збір 20 вересня 2014 року об 11:30 на площі Незалежності.

 

20 вересня 2014 року в рамках святкування Міжнародного дня миру проходитиме Форум молодіжних дипломатів «Мир на планеті потрібен дітям всієї Землі», який об’єднає молодь з різних регіонів країни, представників дипломатичного корпусу з метою обговорення ідей миру та прийняття резолюції, націленої на встановлення миру, яку буде направлено до Президента України та Генерального секретаря  ООН.

 

З 2013 року в Кременчуці проводиться Міжнародний фольклорний  молодіжний фестиваль миру, присвячений Міжнародному дню миру. 21 вересня 2014 року  відбудеться ІІ Міжнародний молодіжний фольклорний фестиваль миру «Голуб Миру», головна ідея якого показати різноманітність культур, представлених в Україні, та продемонструвати єдність України. В Фестивалі беруть участь молодіжні та дитячі колективи Кременчука, Харкова, Полтави, Вінниці, рівного та інших міст України, індонезійські друзі. До програми гала-концерту включені пісні і танці народів світу.

 

21 вересня 2010 року Міжнародним Комітетом Миру (м. Джакарта, Індонезія) в місті Кременчук було встановлено Гонг Миру. Гонг Миру – символ боротьби проти насилля, війни, тероризму, ксенофобії, расової та релігійної дискримінації. З того часу щорічно біля споруди Гонгу Миру проводиться акція «Дзвони Гонгу Миру», під час якої виступи почесних гостей поєднуються з творчими номерами під дзвони Гонгу Миру, які символізують бажання народів світу жити без війни, без проявів тероризму, насилля та ксенофобії, випускаються голуби як символ миру. Цього року акція «Дзвони Гонгу Миру» проводиться 21 вересня о 10:00 біля споруди Гонгу Миру.

 

Ці заходи проходитимуть за підтримки виконавчої влади міста Кременчука, Представництва Фонду Народонаселення ООН в Україні, Посольства Республіки Індонезія в Україні та Асоціації сприяння міжнародному бізнесу та розвитку.

^