В ОЧАКОВІ ВІДБУЛАСЬ ЗУСТРІЧ З ЧЛЕНАМИ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ МИРУ

2016-10-04 11:26:28

З 1982 року 21 вересня в усьому світі відзначається Міжнародний день миру. Це свято започаткувала Генеральна Асамблея ООН, як день глобального припинення вогню і відмови від насильства, запропонувавши всім державам та народам дотримувати припинення воєнних дій протягом цього дня. В Україні День миру встановлений Указом Президента у 2002 році і відзначається щорічно 21 вересня – в Міжнародний день миру.

 

У наш час, коли в різних куточках світу, в тому числі і на сході України, лунають постріли та проливається людська кров, цей день в календарі особливий і дуже потрібний. Цей день покликаний змусити людей не тільки замислитися про мир, але і зробити щось заради нього.

 

 

22 вересня 2016 року, в рамках відзначення Міжнародного дня миру, в Очакові відбулась зустріч з членами Одеської обласної Ради Миру. З часу свого існування Одеська обласна Рада Миру несе до людей філософію миру, злагоди, порозуміння, здійснює велику і таку необхідну миротворчу громадську діяльність в Україні та за її межами. За роки своєї діяльності Одеська обласна Рада Миру зробила вагомий внесок у виховання молоді у дусі миру та патріотизму, розвиток миротворчого руху та народної дипломатії, розбудову громадянського суспільства, чим здобула високу повагу та стала провідним обласним осередком Української Ради Миру.

 

Вітаючи шанованих гостей нашого міста, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Гордій Білов зазначив: «Сравнительно недавно вошел в нашу жизнь этот праздник, но мы имеем право его отмечать, так как у нас над головой мирное небо. И это заслуга в первую очередь украинской армии и нас с вами. Совместными усилиями мы удерживаем мир на нашей земле».

 

«Мир в душе каждого человека должен созидаться ежедневно и ежечасно», – переконаний голова Княжого Дому Горчакових в Україні, меценат Андрій Горчаков. Андрій Анатолійович запевнив, що світ не можливий без розуміння традицій культурних особливостей, політичних уподобань, факторів економічного розвитку того чи іншого народу на тому чи іншому континенті, процитувавши слова відомої англійської письменниці 19 сторіччя Ганни Сюелл: «Мне не нужен мир, минующий понимания, я хочу понимания, приносящего мир». Продекламувавши свій власний вірш «Молитва за мир», Андрій Анатолійович передав слово заступнику голови Одеської обласної Ради Миру, депутату Одеської міської ради 4-х скликань Євгену Брильку, який закликав учасників заходу докласти максимум зусиль для відновлення миру у нашій країні.

 

Надали слово цього дня й керівнику Міжнародного пленеру в Очакові «Очаків – український Барбізон», Народному художнику України, Почесному Президенту Катеринінської академії мистецтв у Германії Миколі Прокопенку та Почесному працівнику культури України, члену Одеської обласної Ради Миру Галині Лєкарєвій-Нікітіній.

Чудовим закінченням заходу став перегляд авторського фільму А.Горчакова «Вісники світу», присвячений півстолітньої діяльності Одеської обласної Ради Миру під керівництвом Першого Президента України Леоніда Макаровича Кравчука.

 

Якщо всі будуть прислухатися до голосу своєї совісті, то можна сподіватися, що це свято – Міжнародний день миру – буде тривалістю в цілий рік. А до того часу, поки лунають постріли, йдуть міждержавні чи внутрішньодержавні військові конфлікти, потрібно приєднуватися у Міжнародний день миру до тих людей, які крокують, підтримуючи найцінніше на цій планеті – мир, людське життя, право мати над головою мирне небо.

 

Шануймо і любімо свою прекрасну, рідну неньку – Україну, шануймо славні традиції, звичаї нашого народу, пам’ятаймо завжди і скрізь, що ми – діти козацького роду, онуки славних пращурів, що не корились ні мечу, ні кулеметному вогню, а свято вірили у світле майбутнє своєї держави.

 

Завідувач сектору інформаційної діяльності

та комунікацій з громадськістю апарату

Очаківської міської ради та її виконавчого комітету

Я.О.Кухарська

^