ЗАЯВА УКРАЇНСЬКОЇ РАДИ МИРУ

2006-07-13 13:59:02

ЗАЯВА УКРАЇНСЬКОЇ РАДИ МИРУ 


         Реагуючи на резонансні політичні процеси в Україні, що ведуть до політичної та економічної дестабілізації, поглиблення антагоністичних настроїв громадян західних та східних областей України, врешті, до погіршення добробуту українського народу, Українська Рада Миру висловлює глибоке занепокоєння політичною ситуацією, що складається у Верховній Раді України.


         Викликають занепокоєння настрої людей. Суспільство знервоване, люди живуть у недовірі до влади, в душевній тривозі.


         Все це є реальним ґрунтом для протистоянь, можливих конфліктів, що ставить під загрозу мир і злагоду в державі.


        Ми звертаємось до всіх політичних партій, до Верховної Ради, до Президента України як гаранта Конституції чітко виконувати діючі закони України, насамперед, її Конституцію. Президент України повинен гарантувати ті демократичні засади, які він проголошує. 


         Ми звертаємось до антикризової коаліції діяти строго в рамках Закону і регламенту Верховної Ради, не допустити силового протистояння, діяти послідовно і рішуче в ім‘я об‘єднання України, вирішення соціально-економічних проблем.

         

         Ми закликаємо політичні сили, які стали опозицією, гідно прийняти таку дійсність і сприяти якомога швидшій політичній та економічній стабілізації в Україні, тому що саме створення опозиції в нашій державі є великим політичним досягненням і є знаковим явищем розвитку демократії. 


         Ми висловлюємо сподівання, що Президент, Верховна Рада, Уряд України зроблять все від них залежне, щоб мир і злагода були завжди у нашому домі. 

 

За дорученням Президії 

Української Ради Миру – Голова 


Леонід Кравчук 

^