ЗВЕРНЕННЯ УКРАЇНСЬКОЇ РАДИ МИРУ ДО ГРОМАДСЬКОСТІ

2004-10-22 13:14:07

ЗА МИР І СПОКІЙ У СПІЛЬНОМУ ДОМІ!

ЗВЕРНЕННЯ УКРАЇНСЬКОЇ РАДИ МИРУ ДО ГРОМАДСЬКОСТІ 


          Для Української Ради Миру – всеукраїнської громадської миротворчої організвції, заснованої у 1951 році з ініціативи видатних представників української інтелігенції, пріоритетами завжди були і є встановлення і збереження мирного співіснування людей усіх національностей та конесій, що мешкають в Україні, вирішення виключно мирними методами кризових ситуацій у соціальній, міжрелігійній, політичній чи будь-якій іншій сферах, координація зусиль з закордонними миротворччими громадськими організаціями у прагненні миру та злагоди на міждержавному рівні. Адже саме мир і злагода, взаємоповага і толерантність є основами успішної розбудови громадянського суспільства, демократичної правової держави.


          Сьогодні українська громадськість має значний досвід, щоб примножити та зміцнити авторитет України як миролюбної, впливової держави. 


          Однак останні події, що виникли навколо виборів Президента України, можуть спровокувати порушення демократичної рівноваги у нашому суспільстві, рівноваги, яка формувалась титанічними зусиллями усієї української спільноти. Така ситуація неминуче призведе до жорсткого протистояння між деякими політичними силами, протистояння, наслідки якого, непосильним тягарем ляжуть на плечі народу, а майбутнє наших дітей знову можуть затьмарити хмари невизначеності, небезпеки, відсутності перспектив. 


          Щоб не допустити політичних, соціальних, економічних, міжконфесійних чи інших катаклізмів, Українська Рада Миру закликає виборчі штаби усіх кандидатів у Президенти України дотроимуватись правил проведення чесних, демократичних прозорих виборів, не порушувати ні під яким приводом чинного законодавства, Закону України про вибори Президента України, а зовнішнім силам, іншим державам – не втручатись у вибочий процес. 


          Українська Рада Миру звертається до громадсько-політичних об’єднань, кожного виборця, усіх, кому не байдужа доля держави не піддаватись на провокації з боку будь-яких сил і надалі дбайливо оберігати найдорожчий наш скарб – мир і спокій у спільному домі.

 


^