ОДЕСЬКІЙ ОБЛАСНІЙ РАДІ МИРУ – 45!

2013-12-03 17:09:47


 

У жовтні 2013 року Одеська обласна Рада Миру відзначала свій славний ювілей – 45 років на ниві культури і миротворчості.

 

Українська Рада Миру привітала миротворців Одеського регіону з визначною подією у громадсько-суспільному житті Одещини.

 

З часу свого заснування, Одеська обласна Рада Миру несе до людей філософію миру, злагоди, порозуміння, здійснює велику і таку необхідну миротворчу громадську діяльність в Україні та за її межами. Вона набула значення громадсько-визнаного, шанованого осередку, який  поширює ідеї миру та дружби, терпимості та толерантності, духовного згуртування нації в інтернаціональному Одеському регіоні, Україні та світі.

 

Першим головою Одеської обласної Ради Миру був Іван Петрович Гайдаєнко, український письменник і журналіст, громадський діяч, який протягом 20 років очолював миротворчий рух Одеси і області  (з 1968р.), наступним  Головою було обрано Героя України, начальника Одеського морського торгового порту, громадського та політичного діяча Миколу Пантелеймоновича Павлюка. Сьогодні обласну організацію очолює Герой України, почесний громадянин Одеси і Одеської області, громадський діяч, меценат Володимир Станіславович Філіпчук.

 

В рамках ювілейних заходів відбувся культурно-просвітницький благодійний фестиваль «Золота осінь миру - 2013», який традиційно, кожного року Одеська обласна Рада Миру дарує мешканцям Одеси.  У фестивалі беруть участь учбові та мистецькі  заклади, заклади культури, православні храми та монастирі. Також, до ювілею проведено IV Міжнародний культурний форум «Очаківський ренесанс - 2013», художні виставки сучасних українських та іноземних визнаних митців та дитячих малюнків на тему «Мир через культуру». Однією з визначних подій, приурочених до ювілею, стало створення міжнаціонального гуманістичного руху «Місія миру», організаторами якого є Одеська обласна Рада Миру та Одеський комітет Пакту культури та миру ім. М.К.Реріха. Мета «Місії» - поширення миротворчих, гуманістичних ідей та просвітництва.

 

Об’єднуючи навколо молодь, «Місія миру» сприятиме їх духовному та ментальному зростанню, формуванню громадянської свідомості та патріотизму, прищепленнюзагальнолюдських цінностей та поваги к іншим народам та культурам. Додіяльності «Місії» приєдналися Одеський Будинок-музей ім. М.К.Реріха, Українсько-ізраїльський інститут Ліги культури і соціальної співдружності, Український фонд культури в Одесі, Одеська регіональна організація Національного союзу журналістів України та багато інших.

 відеоматеріали

 

За роки своєї діяльності Одеська обласна Рада Миру  зробила  вагомий внесок у виховання молоді у дусі миру та патріотизму, розвиток миротворчого руху та народної дипломатії, розбудову громадянського суспільства, чим здобула високу повагу та стала провідним обласним осередком Української Ради Миру.

 

Українська Рада Миру  щиро бажає всім людям доброї волі, Одеській обласній Раді Миру щастя, добра, сили і наснаги у всіх ваших справах, примноження внеску в утвердження миру та злагоди в Україні.

 

Матеріали:

Одеська обласна Рада Миру відзначає 45 років на ниві культури і миротворчості.(ТРК «ГЛАС») 13.10.13

Одеська обласна Рада миру - 45. Опубліковано на сайті ОРО НСЖУ

Під прапором миру. Опубліковано на сайті ОРО НСЖУ

Під прапором миру. Опубліковано в «Вечірній Одесі»

«Урок миру», приурочений 69-й річниці визволення України

Заради миру на землі. Опубліковано в «Вечірній Одесі»

Стверджуючи ідеї гуманізму. Опубліковано в Одеських Вістях

У бібліотеці № 2 згадували борця за мир Івана Гайдаєнко

Володимир Філіпчук: «В Одесі торжествує мир»

Міссія миру Опубліковано в Одеських Вістях

Очаківський ренесанс в Одесі

IV Міжнародний культурний форум «Очаківський ренесанс - 2013» м.Одеса

Рада Миру відзначила ювілей

«Одеський феномен» Опубліковано в «Вечірній Одесі»

 

Завантажити файл:
Стаття Андрія Горчакова - члена Президії Одеської обласної Ради миру та Національної спілки журналістів України «Одеська обласна Рада Миру - 45 років на ниві культури і миротворчості» завантажити

^